Sałatka z rzeżuchy i pieczarek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Niedawno ukończyłam kurs gotowania, więc nie boję się żadnych kulinarnych wyzwań,a bliscy cieszą się z moich umiejętności.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 25 dag małych pieczarek
    ● garść świeżo ściętej rzeżuchy
    ● garść świeżych liści szpinaku
    Sos:
    ● 2-3 łyżki oleju sezamowego
    ● sól, czarny pieprz
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● mielona słodka papryka

Sałatka z rzeżuchy i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • liście szpinaku 1. Pieczarki myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym.
    Kroimy w cienkie plasterki.
    Liście szpinaku myjemy
    i osączamy. Rzeżuchę opłukujemy
    i zawijamy w papierowy
    ręcznik.
  • sos 2. Przygotowujemy sos: do oleju
    wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
    Doprawiamy solą, pieprzem
    i słodką papryką
  • składniki w misce 3. Sosem skrapiamy pieczarki
    i szpinak, delikatnie mieszamy Dodajemy osuszoną rzeżuchę
    i ponownie mieszamy. Wykładamy
    na talerze

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy