Pyszna! Zdrowa! Prosta! Dużo witamin, najlepiej pasuje o tej porze roku.
30 min
Składniki:
kapusta- średnia główka,
ogórek szklarniowy- 2 szt.
pęczek koperku,
50 g śmietany ukwaszonej,
sok z jednej cytryny,
2 cebule,
pół szkl cukru,
pieprz, sól.
Sałatka z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kroimy na średnią grubość, wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy kapustę i przesypujemy cukrem. (macerujemy).
2.Ogórki obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. koperek myjemy, kroimy na drobno.
3.Po 20 minutach do kapusty dodajemy ogórek, cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy śmietaną. Pycha!
Alternatywa na szybką surówkę do obiadu, super smakuje z żeberkami, klopsikami na parze, wg gustu.
Komentarze