Sałatka z jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Robię ją zawsze na święta. Pierwsza znika ze stołu.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    Pęczek szczypiorku
    20 dkg sera żółtego
    Puszka tuńczyka w sosie własnym
    Majonez
    Sól, pieprz

Sałatka z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować
    Warstwy:
    2 jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do miseczki.
    Następnie połowa szczypiorku drobno pokrojonego.
    Połowa tuńczyka (bez wody) sól ,pieprz.
    Połowa sera żółtego startego na małych oczkach.
    Posmarować majonezem na to można przecisnąć przez praskę 3 ząbki czosnku.
    3 białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sól, pieprz.
    Reszta tuńczyka.
    Pozostały szczypiorek.
    Pozostały ser, majonez.
    Na koniec zetrzeć na tarce 3 żółtka.
    Ozdobić wedle uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy