Sałatka obiadowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekki, sezonowy obiadek :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 nieduża sałata masłowa
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    1/2 pęczka białych szparagów
    1 pomidor
    kawałek sera feta
    oliwa
    zioła prowansalskie
    pieprz

Sałatka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Główki szparagów gotujemy przez 3-4 minuty we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Osączamy i studzimy. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidora i fetę kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy. Wszystkie składniki łączymy, polewamy oliwą, posypujemy ziołami i pieprzem. Mieszamy. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy