Roladki Eweliny

0 (0 ocen)

Roladki są bardzo smaczne i zajęły pierwsze miejsce na konkursie szkolnym:)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    Słoik papryki konserwowej
    1 cebula
    Rzeżucha lub natka pietruszki
    Słodka papryka w proszku
    Zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej
    1łyżka masła
    150 ml wina białego

Roladki eweliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka przeciąć na połówki. Każdą cienko rozbić, posolić i popieprzyć. Na mięsie ułożyć pocięte w paki kawałki papryki i kiełki rzeżuchy (lub posiekaną natkę pietruszki). Zwinąć roladki, spiąć je lub związać nitką. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kostkę. Roladki przesmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Następnie ogień zmniejszyć, roladki podlać winem, obsypać cebulą, dodać łyżkę masła. Przykryć. Dusić ok. 15minut. Danie podawać posypane rzeżuchą (lub natką pietruszki).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy