3 jajka
200 ml mleka
125 ml wody
250 g mąki
sól, curry, zioła prowansalskie
farsz:
1 cebula
pojedyncza pierś z kurczaka
100 g żółtego sera
2 ząbki czosnku
300 g pieczarek
sól pieprz, chili
słodka papryka
zioła prowansalskie
Pikantne zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbić do miski, dodać mleko, wodę, mąkę i przyprawy. Zmiksować na gładkie ciasto. Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki.
2.Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę lub cienkie paski. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić. Kiedy mięso zmięknie dodać posiekane pieczarki (ja dodałam już wcześniej podsmażone). Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do farszu i jeszcze chwilę smażyć.
3.Gotowe nadzienie układać na naleśnikach i zwijać w ruloniki. Najlepiej smakują polane sosem czosnkowym. Smacznego :)
Komentarze