Pieczony filet

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mięso z indyka jest chude, dlatego często gości w mojej kuchni.

Składniki:

  • ● 70 dag fileta z indyka
    ● 2 łyżki soli
    Marynata:
    ● łyżka bulionu drobiowego
    ● 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● łyżka musztardy
    ● 3 rozgniecione ząbki czosnku
    ● łyżka sosu sojowego
    ● 2 łyżki oliwy

Pieczony filet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta nakłuwamy widelcem.
    Sól rozpuszczamy
    w 1 l wody i zalewamy mięso.
    Odstawiamy na 2 godziny.
    Wyjmujemy i osuszamy.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy.
    Nacieramy mięso.
    Zawijamy w folię do pieczenia
    i chłodzimy godzinę.
    Pieczemy ok. 45 minut
    w temp. 220 °C. Folię rozcinamy
    i rozchylamy. Pieczemy
    jeszcze 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy