Mus porzeczkowo-malinowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny i orzeźwiający deser na dni upalne.

  • 20 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki czarnych porzeczek

    0,5 szklanki czerwonych porzeczek

    3/4 szklanki malin

    4 łyżki naturalnego jogurtu

    3 łyżki malinowego jogurtu


    3 łyżeczki miodu

    3/4 szklanki śmietanki 30%

    2 płaskie łyżki cukru pudru

    owoce do dekoracji

Mus porzeczkowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwone i czarne porzeczki zmiksować z naturalnym jogurtem i 2 łyżeczkami miodu.Rozlać do pucharków.

    ...Ubić śmietanę z cukrem pudrem,rozłożyć na musie porzeczkowym.

    ...Maliny zmiksować z pozostałym miodem i jogurtem malinowym.Wyłożyć na ubitą śmietanę.

    ...Schłodzić w lodówce a przed podaniem udekorować..

Komentarze

Podobne przepisy