Muffinki z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i kolejno dodawać jajka. Gdy masa będzie jednolita i puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną kawę oraz szczyptę soli. Dokładnie wymieszać.
2.Masę nakładać łyżką do formy na muffinki lub papilotek do 1/2 wysokości. Najlepsze w tym wypadku są foremki silikonowe, które mają w środku wypustkę. Muffinki pieką się od razu z gotową przestrzenią na umieszczenie nadzienia.
3.Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
4.Twarożek mieszamy dokładnie z cukrem pudrem. Po wyjęciu z piekarnika muffinki studzimy. Jeśli mamy ciasteczka z otworem umieszczamy w nim konfiturę. Jeśli nie, wydrążamy delikatnie kawałek środka i wkładamy owoce. Na wierzch smarujemy twarożek i zdobimy pojedynczym owocem.
Komentarze