Miszmasz z pietruszką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Połączenie marchewki i pietruszki daje ciekawy smak. Mój syn, choć nie przepada za warzywami, polubił tę potrawę

Składniki:

  • ● 2-3 pietruszki
    ● 2-3 marchewki
    ● duża cebula
    ● 5 dag pieczarek
    ● łyżka oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Miszmasz z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszki
    obieramy, myjemy i kroimy
    w cienkie plastry, cebulę
    w kostkę. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry
  • 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy
    olej. Wsypujemy
    warzywa i pieczarki, dusimy
    do miękkości, od czasu do
    czasu mieszając. Doprawiamy
    pieprzem i solą. Posypujemy
    natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy