MINI hot-dogi z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Dla małych buziaków. Na kilka kęsów.

  • 10 min

Składniki:

  • bułka bagietka długa ok. 15-20 cm 1 sztuka
    parówka długa lub 3 szt miniparówek z wysokiej jakości mięsa
    papryka mix czerwona, żółta, zielona 3 plastry
    Jajko ugotowane 1 sztuka

    ketchup 3 łyżeczki
    musztarda 3 łyżeczki
    rzeżucha 1/3szklanki
    sałata lodowa liść

Mini hot-dogi z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajko obieramy i siekamy. Liść sałaty i paprykę myjemy, osuszamy. Paprykę kroimy w paski. Bagietkę i parówkę kroimy na 3 części.
  • 2. Z bagietki wyciągamy ze środka miąższ specjalnym radełkiem (ja używam wykrawacza do środków owoców), tak aby nie przebić się na wylot bułki....
  • 3. Podgrzewamy leciutko kawałki bułki i parówek. Do każdej bułki dajemy do środka po pół łyżeczki ketchupu i musztardy oraz 1/3 posiekanego jajka, troszkę rzeżuchy, wkładamy parówkę, kawałek sałaty oraz paski papryki mix. Doprawiamy z wierzchu hot dogi po pół łyżeczki musztardy i ketchupu. Przewiązujemy je gałązką natki pietruszki.....

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Komentarze

Podobne przepisy