bułka bagietka długa ok. 15-20 cm 1 sztuka
parówka długa lub 3 szt miniparówek z wysokiej jakości mięsa
papryka mix czerwona, żółta, zielona 3 plastry
Jajko ugotowane 1 sztuka
Mini hot-dogi z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajko obieramy i siekamy. Liść sałaty i paprykę myjemy, osuszamy. Paprykę kroimy w paski. Bagietkę i parówkę kroimy na 3 części.
2.Z bagietki wyciągamy ze środka miąższ specjalnym radełkiem (ja używam wykrawacza do środków owoców), tak aby nie przebić się na wylot bułki....
3.Podgrzewamy leciutko kawałki bułki i parówek. Do każdej bułki dajemy do środka po pół łyżeczki ketchupu i musztardy oraz 1/3 posiekanego jajka, troszkę rzeżuchy, wkładamy parówkę, kawałek sałaty oraz paski papryki mix. Doprawiamy z wierzchu hot dogi po pół łyżeczki musztardy i ketchupu. Przewiązujemy je gałązką natki pietruszki.....
Komentarze