Migdałowe Serduszka czyli tosty francuskie inaczej

0 (0 ocen)

  • 10 min

Chlebowe serduszka to ciekawa wariacja zarówno na śniadanie jak i słodką przystawkę, zachęcą do jedzenia nawet największych niejadków .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 kromki chleba
    1/2 kieliszka likieru amaretto
    1/2 kieliszka brandy
    olej

    dodatkowo:
    płatki migdałowe, maliny

Migdałowe serduszka czyli tosty francuskie inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba wycinamy foremką serduszka( lub inne ciekawe kształty )
    Jajko rozbić z cukrem i namaczać w nim serduszka. Na wierzchu przykleić płatki migdałowe.
    Patelnie wraz z brandy i amaretto rozgrzać .Smażyć serduszka z obydwu stron . W razie potrzeby dolać oleju . Dekorować malinami .

Komentarze

Podobne przepisy