Masa do ciasta

0 (0 ocen)

tę masę uwielbia mój synek

Składniki:

  • * 1 litr mleka
    * 1 szklanka cukru
    * 1 cukier waniliowy
    * 3 jajka
    * 4 łyżki mąki pszennej
    * 4 łyżki mąki ziemniaczanej
    * 1 margaryna

Masa do ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/4 szklanki mleka roztrzepujemy jajka i obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy rozrobione jajka z mąką. Zagotowujemy i chwilę gotujemy cały czas mieszając.
  • 2. Margarynę ucieramy i dodajemy do niej po łyżce przestudzony budyń. Dokładnie miksujemy, aby nie było grudek. Taką masą możemy przełożyć prawie każde ciasto.

Porady

tą masą można przekładać biszkopty, ale i jest idealna do ptysi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy