Malinowe muffinki.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne, nie za słodkie, idealne na przyjecie!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mrozone maliny: 200 gramów
    - mąka: 300 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sodka: 0.5 łyżeczki
    - cynamon mielony: 0.5 łyżeczki
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 60 gramów
    - olej: 80 mililitrów
    - jogurt naturalny / śmietana: 200 gramów

Malinowe muffinki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
  • 2. Jajko utrzeć z cukrem, olejem i jogurtem. Dodać mąkę, proszek,sodkę, cynamon i maliny. Delikatnie wmieszać za pomocą drewnianej łyżki.
  • 3. Masę przełożyć do 12 papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 min.
    Upieczone muffinki odstawiamy na 5 min do wystygnięcia.

Komentarze

Podobne przepisy