MAKARONOWE BABECZKI

0 (0 ocen)

Nie znoszę wywalać jedzenia te babeczki powstały na bazie pozostałości z lodówki .

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    200 G MAKARONU nitki ( już ugotowanego)
    2 małe cebule
    4 ząbki czosnku
    70 g szynki drobiowej
    76 g boczku
    60 g pieczarek
    100 g brokuła
    2 łyżki smietany 18 % do zupy
    2 jajka
    1 łyżeczka wegety
    2 szczypty pieprzy Cayenne
    70 g sera żółtego
    1 plaster sera pleśniwego srebrzystego
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka oleju kokosowego do posmarowania formy

Makaronowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23l6c83 1. WYKONIE:
    Szynkę i boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie . w tym czasie obieramy cebulę , pieczarki myjemy i wszystko kroimy w drobna kostkę . Najpierw dorzucamy cebulę jak zmięknie następnie dokładamy pieczarkę < i doprawiamy przyprawiamy . Wykładamy do miski przesmażone składniki . Makaron kroimy by go skrócić i dokładamy do miski . w osobnym naczyniu mieszamy za pomocą trzepaczki śmietanę z dwoma jajkami dokładam do wszystkich składników ser żółty ścieram na najdrobniejszych oczkach i wszystko mieszamy , czosnek obieram i przeciskam przez praskę , mieszamy. Makaronowy farsz jest gotowy . Sylikonowe formy smarujemy olejem kokosowym nakładamy nasz gotowy farsz i na sam wierzch kładziemy pokruszony plaster sera pleśniowego srebrzystego .
    Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy 20 minut . GOTOWE SMACZNEGO

Porady

Poszczególne składniki możemy po zamieniac wg własnego uznania

Komentarze

Podobne przepisy