Nie znoszę wywalać jedzenia te babeczki powstały na bazie pozostałości z lodówki .
Składniki:
SKŁADNIKI:
200 G MAKARONU nitki ( już ugotowanego)
2 małe cebule
4 ząbki czosnku
70 g szynki drobiowej
76 g boczku
60 g pieczarek
100 g brokuła
2 łyżki smietany 18 % do zupy
2 jajka
1 łyżeczka wegety
2 szczypty pieprzy Cayenne
70 g sera żółtego
1 plaster sera pleśniwego srebrzystego
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka oleju kokosowego do posmarowania formy
Makaronowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONIE:
Szynkę i boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie . w tym czasie obieramy cebulę , pieczarki myjemy i wszystko kroimy w drobna kostkę . Najpierw dorzucamy cebulę jak zmięknie następnie dokładamy pieczarkę < i doprawiamy przyprawiamy . Wykładamy do miski przesmażone składniki . Makaron kroimy by go skrócić i dokładamy do miski . w osobnym naczyniu mieszamy za pomocą trzepaczki śmietanę z dwoma jajkami dokładam do wszystkich składników ser żółty ścieram na najdrobniejszych oczkach i wszystko mieszamy , czosnek obieram i przeciskam przez praskę , mieszamy. Makaronowy farsz jest gotowy . Sylikonowe formy smarujemy olejem kokosowym nakładamy nasz gotowy farsz i na sam wierzch kładziemy pokruszony plaster sera pleśniowego srebrzystego .
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy 20 minut . GOTOWE SMACZNEGO
Porady
Poszczególne składniki możemy po zamieniac wg własnego uznania
Komentarze