Latynoska sałatka z surimi na chrupiących przekąskach

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Paluszki krabowe, ananas, kukurydza i chilli... maleńkie przekąski z charakterem ;)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - paluszki krabowe (surimi): 100 gramów
    - kukurydza: 3 łyżki
    - czerwona papryka mała: 0.25 sztuki
    - ananas z puszki: 30 gramów
    - szalotka: 1 sztuka
    - papryczka chili: 1 sztuka
    - kiełki: 1 łyżka
    - serek Philadelphia: 1 łyżka
    - majonez: 1 łyżka
    - chipsy kukurydziane ((chipsy można zastąpić małymi sucharkami lub krakersami)): 20 sztuk

Latynoska sałatka z surimi na chrupiących przekąskach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z surimi 1. Paprykę, szalotkę i ananasa drobno posiekać. Surimi pokroić lub rozdrobnić w palcach (paluszki można bardzo łatwo rozwarstwić) i dodać do warzyw. Wrzucić kukurydzę, łyżkę serka i łyżkę majonezu. Oprószyć solą i pieprzem i wymieszać.
  • sałatka z surimi 2. Nakładać na krakersy, chipsy kukurydziane lub małe sucharki. Udekorować kiełkami i kawałkami papryczki chilli - dla miłośników mocniejszych wrażeń ;)

Komentarze

Podobne przepisy