Kurczakowe pałeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To świetna przystawka na każdą imprezę. Skusi każdego niejadka.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● sól, pieprz
    Ciasto:
    ●2 jajka
    ● 5 łyżek mąki pszennej
    ● łyżka mąki ziemniaczanej
    ● 1/2 op. curry

Kurczakowe pałeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Nadziewamy na patyki do szaszłyków, robiąc harmonijkę. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Mąki mieszamy z curry. Wbijamy jajka i wlewamy ok. 1/2 szklanki wody. Miksuje-my na jednolitą masę o konsystencji ciasta naleśnikowego. Zanurzamy mięso, a następnie smażymy kilka minut w rozgrzanym głębokim oleju.

Porady

RADY Doroty Żebrowskiej Zamiast kurczaka świetnie sprawdzi się także filet z indyka. Podajemy na ciepło z keczupem lub innym ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy