Krem pigwowo - jabłkowy z cynamonem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smaczny, bardzo aromatyczny krem pigwowo - jabłkowy. Krem doskonale sprawdza się porą jesienno -zimową, gdyż dodaje nam sił, energii oraz działa rozgrzewająco i pobudzająco na nasze zmysły. Całość reprezentuje słodki smak z nutką kwaskową i intensywnym aromatem cynamonu.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 pigwy
    - 2 jabłka
    - sok z cytryny
    - cukier brzozowy
    - cynamon mielony

Krem pigwowo - jabłkowy z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce pigwy i jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier brzozowy oraz cynamon i zalewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie owoce.
  • 2. Całość gotujemy do momentu aż owoce delikatnie zmiękną.

    Następnie zawartość garnka miksujemy na gładką masę za pomocą blendera i gotowe!

    Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy