Jaja faszerowane kaszą

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Zbliża się Wielkanoc i chciałabym przedstawić alternatywną wersję faszerowanych jajek.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 10 sztuk
    - kasza jęczmienna: 100 gramów
    - pieczarki: 200 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - pietruszka natka: 1 pęczek
    - masło: 2 łyżki

Jaja faszerowane kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć.
  • 2. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.
  • 3. Pieczarki umyć, pokroić bardzo drobno. Posiekać cebulę. Pieczarki z cebulą przesmażyć na maśle.
  • 4. Pieczarki z cebulą połączyć z ostygniętą kasza, dodac wydrążone żółtka i posiekaną natkę.
  • 5. Masą nafaszerować jajka, zdobić listkami pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy