Hawajski przysmak

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sałatkę przygotowałam na konkurs masterchef

  • 45 min

Składniki:

  • 2 małe ananasy
    20 dag filetów z białej ryby morskiej(halibut,sola)
    10 dag wędzonego łososia
    po 5 dag marynowanych ośmiorniczek, małży, krewetek
    5-6 paluszków krabowych
    2 kolorowe papryki
    2 dymki ze szczypiorkiem
    kostka bulionu warzywnego

    sos:
    po 8 łyżek keczupu i oliwy
    6 łyżek sosu słodko-kwaśnego
    sok z pomarańczy i cytryny
    łyżeczka sosu worcester
    sól, pieprz, tabasco

Hawajski przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Hawajski przysmak 1. Rybę ugotować w bulionie( ok 6 minut), pokroić w kostkę
    Ananasy umyć przekroić , wydrążyć miąższ i zostawić ok 1 cm ściankę.
    Miąższ ananasa pokroić w kostkę.
    Papryki umyć i pokroić, dymkę posiekać ze szczypiorkiem.
    Owoce morza wyjąć z zalewy i osączyć. Paluszki krabowe pokroić.
    Łososia pokroić w paski. Sałatkę wymieszać i wypełnić połówki ananasa. Polać sosem i włożyć na 20 minut do lodówki. Podawać:)

Komentarze

Podobne przepisy