Finezyjne sznycelki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina składa się z 4 osób.Nie łatwo ugotować potrawę,którą każdy chętnie zje.Zawsze sprawdzają się sznycle i naleśniki

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa (wieprzowo-cielęcego)
    ● 2 garście szczawiu
    ● jajko
    ● 3 łyżki twarogu
    ● 5 łyżek bułki tartej
    ● cebula
    ● 2 roztarte ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Finezyjne sznycelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy
    w kostkę, szklimy. Szczaw
    przelewamy wrzątkiem. Osączamy,
    siekamy i dusimy na
    oleju. Mieszamy z cebulą. Dodajemy
    mięso, jajko, 3 łyżki
    bułki, twaróg i czosnek. Doprawiamy
    solą i pieprzem
    i jeszcze raz mieszamy
  • 2. Z masy formujemy niewielkie
    kotlety. Spłaszczamy
    i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym
    oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy