Filet z grilla

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem szczęśliwą żoną i matką 4-miesięcznej Mai. Gotowaniem zaraził mnie mój mąż Marcin, który jest znakomitym kucharzem.

Składniki:

  • filet z kurczaka
    papryka
    cebula
    4 pieczarki
    4 grube plastry bakłażana
    torebka ryżu
    drobno posiekany koperek
    przyprawa do kurczaka
    2 łyżki masła
    oliwa do smażenia

Filet z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy
    w grube paski. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w talarki. Plastry bakłażana nacieramy masłem. Warzywa smażymy na oliwie na patelni grillowej do miękkości.
  • 2. Mięso myjemy, osączamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, grillujemy na patelni.
  • 3. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz i posypujemy koperkiem. Obok ryżu wykładamy warzywa, grzyby i fileta.

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy