Dorsz ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Z zawodu jestem kucharzem, najchętniej jednak gotuję w domu.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 50 dag filetów z dorsza
    ● 20 dag mrożonego szpinaku
    ● 5 dag masła
    ● sól, pieprz
    ● majeranek
    ● zioła prowansalskie
    ● pęczek koperku
    ● 20 dag śmietany 30-proc.
    ● żółty ser, oliwki i paski papryki do dekoracji

Dorsz ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza kroimy w kawałki,
    doprawiamy.
    Na patelni rozgrzewamy
    masło, smażymy
    rybę na złoty
    kolor.
  • 2. Szpinak odparowujemy
    z nadmiaru
    wody, doprawiamy
    do smaku.
    Wlewamy śmietanę,
    zagotowujemy.
  • 3. W foremce aluminiowej
    układamy warstwę szpinaku,
    następnie wykładamy dorsza.
    Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    200 °C. Potrawę
    dekorujemy żółtym serem,
    oliwkami i papryką.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy