Dorsz ze szpinakiem i mozzarellą

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Taka rybka jest nie tylko smaczna, ale i również zdrowa i nisko kaloryczna.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 porcje dorsza
    ok. 4 garści świeżego szpinaku
    ok. 4 plasterkiów mozzarelli
    1 ząbek czosnku
    sól i pieprz
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 min.
    Podsmażamy czosnek na oliwie oraz dodajemy porwany szpinak, dusimy na małym ogniu, aż zwiędnie i doprawiamy. Dorsza gotujemy na parze około 7 min, następnie nakładamy porcję szpinaku i mozzarelli i gotujemy, aż ser się rozpuści. Możemy podać z frytkami i fasolką szparagową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować