Dorsz w cieście piwnym z langustynką.

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Na Walentynki

  • 6 godz.

Składniki:

  • 140 g filet z dorsza
    Przyprawa do ryb
    mąka

    Ciasto piwne – na 10 porcji

    ½ l mleko
    ½ piwo
    1/6 k. drożdże
    1 ł. Soli
    ¼ ł cukier
    Mąka
    Odstawić na 5 godzin

Dorsz w cieście piwnym z langustynką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza posypać przyprawą do ryb, odstawić do lodówki.
    Ciekawostką jest tutaj ciasto piwne, do którego dodajemy drożdże. Należy pamiętać żeby wszystkie składniki dobrze wymieszać. Nie podaję ilości mąki, ponieważ dosypujemy jej tyle, żeby uzyskać ciasto o gęstości śmietany. Ciasto musi odstać . Rybę obtaczamy w mące, a następnie maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Ciasto przed użycie należy jeszcze raz dobrze wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy