Wyraziste, pikantne żeberka w aromatycznej, ciemnej marynacie na bazie słodkiego miodu, ostrej musztardy, ketchupu i pachnącego czosnku to świetna propozycja na grilla.
Diabelskie żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka umyć, pokroić w paski o szerokości około 4-5cm, przełożyć
do garnka, zalać wodą aby przykryć całe żeberka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach oraz sól. Gotować około 30minut
a następnie wyjąć żeberka z wody i wystudzić.
2.Marynata:
Cebulę, czosnek i papryczkę drobno posiekać przełożyć do miski. Dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszać.
3.Żeberka dokładnie obtoczyć marynatą i odstawić na około 60minut.
Po tym czasie układać żeberka na grillu i grillować do miękkości mięsa.
Komentarze