Deserek Michała

0 (0 ocen)

Miała być rolada. A że biszkopt na roladę za długo był w piecu , więc wykorzystałam go do deseru

Składniki:

  • 330 g śmietany 36 %
    100 g czekolady michałki zamkowe
    1 galaretka cytrynowa + 1 szkl gorącej wody
    kruche ciasto biszkoptowe z kakao

Deserek michała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto biszkoptowe kruszymy na male kawałki.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody, studzimy.
    Czekoladę wkładamy do zamrażalki na 10 min
  • 3. Śmietanę ubijamy , dodajemy tężejącą galaretkę cały czas mieszając.
    Czekoladę kroimy w malutkie kawałeczki bezpośrednio do śmietany. Mieszamy
  • 4. W kieliszkach układamy : pokruszony biszkopt, śmietanę, biszkopt, śmietanę biszkopt. Porządnie schładzamy w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy