Deser jogurtowo-porzeczkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

W sezonie porzeczkowym polecam deser z czarnej i czerwonej porzeczki na bazie jogurtu i banana, z nutką cynamonu.

  • 10 min

Składniki:

  • • 2 duże gęste jogurty, np. grecki
    • 1 banan
    • 1 szklanka czarnej porzeczki
    • 1/2 szklanki czerwonej porzeczki
    • 4 łyżki cukru
    • 1/2 łyżeczki cynamonu

Deser jogurtowo-porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jogurt zmiksować z cukrem, bananem i cynamonem.
    • Dodać umytą czarną i czerwoną porzeczkę i ponownie zmiksować.
    • Deser nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy