Taki a'la torcik, bardzo słodki i zarazem bardzo smaczny:)
Składniki:
25 dag herbatników maślanych,
100 g margaryny,
puszka masy krówkowej,
200 g gorzkiej czekolady,
250 ml śmietanki 30%,
1i1/2 łyżki cukru pudru,
5 bananów,
starta czekolada
Czekoladowe banofee pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozkruszyć za pomocą blendera. Wymieszać ze stopioną margaryną. Wyłożyć na dno formy do tarty o śr.21 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem.
2.Czekolady połamać na mniejsze kawałki i stopić, dodać masę krówkową, dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasteczkowy spód. Schładzać ok. 4 godz.
3.Śmietankę ubić z pudrem, dodać 4 banany pokrojone w kostkę, wymieszać i wyłożyć na tartę tworząc "chmurkę". Udekorować pozostałym bananem pokrojonym w kosteczkę oraz posypać startą czekoladą. Przechowywać w lodówce.
Komentarze