Czekoladowe banofee pie

0 (0 ocen)

Taki a'la torcik, bardzo słodki i zarazem bardzo smaczny:)

Składniki:

  • 25 dag herbatników maślanych,
    100 g margaryny,
    puszka masy krówkowej,
    200 g gorzkiej czekolady,
    250 ml śmietanki 30%,
    1i1/2 łyżki cukru pudru,
    5 bananów,
    starta czekolada

Czekoladowe banofee pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozkruszyć za pomocą blendera. Wymieszać ze stopioną margaryną. Wyłożyć na dno formy do tarty o śr.21 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem.
  • 2. Czekolady połamać na mniejsze kawałki i stopić, dodać masę krówkową, dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasteczkowy spód. Schładzać ok. 4 godz.
  • 3. Śmietankę ubić z pudrem, dodać 4 banany pokrojone w kostkę, wymieszać i wyłożyć na tartę tworząc "chmurkę". Udekorować pozostałym bananem pokrojonym w kosteczkę oraz posypać startą czekoladą. Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy