Czekoladowa impresja Christophera

0 (0 ocen)

  • Średni

Taki inny wigilijny deser.Prosty w wykonaniu,a zaskoczymy gości.

  • Średni

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 100 gramów
    - serek mascarpone: 100 gramów
    - śmietana kremówka 36%: 100 gramów
    - konfitura pomaranczowa: 3 łyżki

Czekoladowa impresja christophera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowa impresja Christophera 1. Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
    W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
    Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
    Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
    Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.

    Pianka pomarańczowa.
    Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy