Bagietki z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem bardzo szczęśliwą babcią. W wolnym czasie chętnie gotuję dla moich wnuczków. Sprawia mi to wiele radości.

Składniki:

  • ● 4 bagietki
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 15 dag salami
    ● sałata (np. lodowa)
    ● pomidor
    ● ogórek
    ● masło
    ● 4-5 łyżek keczupu
    ● 4-5 łyżek majonezu

Bagietki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Pomidora,
    ogórka, ser i salami
    kroimy w plastry. Keczup
    mieszamy z majonezem.
  • 2. Bagietki zapiekamy kilka
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 200 °C, aż
    się zrumienią. Przekrawamy
    wzdłuż na pół. Spód smarujemy
    masłem, kładziemy sałatę,
    ser, salami, pomidora,
    ogórka (lub inne warzywa wedle
    upodobań). Przykrywamy
    wierzchem. Bagietki maczamy
    w sosie lub sosem polewamy
    warzywa w środku.

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy