Zupa z wiśni i żurawiny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodka zupa z suszonej żurawiny i wiśni

  • 30 min

Składniki:

  • wiśnie suszone 1/2 szklanki
    żurawina suszona 1/2 szklanki
    woda 2,5 szklanki
    mąka ziemniaczana 1 łyżka
    cukier 1 szklanka
    cynamon do smaku
    goździki 3-4 sztuki
    skórka z cytryny starta 1 łyżka

Zupa z wiśni i żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie i żurawinę zagotować do miękkości, przetrzeć przez sito. Dodać wodę, w której gotowały się owoce.
    Dodać cynamon, goździki, skórkę z cytryny, cukier.
    Gotować około 5 minut.

    Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w dodatkowej 1/2 szklanki wody i wlać do zupy cały czas mieszając.
    Gotować, aż zupa zgęstnieje.
    Można podać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy