Wykwintne babeczki warzywno-owsiane

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis na babeczki jest niezwykle prosty, pełen witamin i cennego błonnika pokarmowego.

  • 45 min

Składniki:

  • (Przepis na 12 sztuk)
    Składniki:
    - Mąka owsiana bezglutenowa(np. Provena)- 1 szklanka
    -Otręby gryczane- 3 łyżki stołowe
    -Jajka- 3 sztuki
    -Jogurt naturalny- 3 łyżki stołowe
    -Papryka czerwona- 1 sztuka
    -Kukurydza konserwowa(Bondiuelle)- 5 łyżek stołowych
    -Proszek do pieczenia bezglutenowy(np.Celiko)- 1 łyżeczka
    -Świeży szpinak- duża garść
    -Sól, pieprz

Wykwintne babeczki warzywno-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę posiekaj w drobną kostkę. Szpinak posiekaj w paski. Jaja roztrzep z jogurtem naturalnym. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Masą wypełnij foremki do muffinek i piecz w temperaturze 180 stopni C. przez około 30 minut.

    Banalnie proste. Musicie koniecznie ich spróbować, są po prostu wyśmienite, ponadto zawierają wiele błonnika i witamin z mąki owsianej i warzyw.

Porady

Szpinak, którego używacie musi być koniecznie świeży, nie mrożony, ponieważ przez niego masa stanie się zbyt ''wilgotna'' i leista.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy