Sernik Italiano

0 (0 ocen)

  • 25 min

Najlepszy deser naszej rodziny na niedzielne popołudnie.

  • 25 min

Składniki:

  • Ciasto
    30 dag mąki
    1 jajko
    10 dag miękkiego masła
    2 łyżki cukru
    2 dag drożdży

    Masa serowa:
    50 dag białego sera
    4 pełne łyżki śmietany
    starta skórka z 1 cytryny
    sok z 1 cytryny
    4 jajka
    20 dag cukru

Sernik italiano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować doprowadzając do jednolitej masy. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki tortownicy.
    Składniki masy serowej zmiksować do konsystencji rzadkiego kremu. Wylać masę na surowe ciasto. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C.
    Można podawać z jagodami, malinami lub bitą śmietaną z owocami.

Porady

Najlepiej smakuje z malinami .

Komentarze

Podobne przepisy