SAŁATKA KALAFIOROWA

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do grilla lub propozycja na lunch. Delikatna sałatka warzywna która sprawdzi się na każdą okazję.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia główka kalafiora
    4-5 rzodkiewki
    1 biała część pora
    1 słoiczek selera konserwowego
    1/2 małej cebuli czerwonej
    1 puszka kukurydzy konserowej
    1/2 paryki czerwonej
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki śmietany
    sól, pieprz

Sałatka kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karafiora podzielić na małe różyczki, blanszować 2-3 minuty. Pora pokroić w piórka, przelać gorącą wodą. Odstawic do schłodzenia.
  • 2. Rzodkiewki, paprykę i selera i cebulę pokroić na mniejsze części. Wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić sola i pieprzem do smaku. Schłodzić w lodówce. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy