1podwójna pierś z kurczaka
przyprawa gyros
3 cebule
1 mała kapusta pekińska
kukurydza w puszce
słoik ogórków konserwowych
ketchup pikantny
majonez
pół papryki małej
olej do smązenia
Sałatka gyros-warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko myjemy i kroimy na kwadraty. Dokładnie otaczamy w przyprawie gyros i odstawiamy na 2godziny. Cebule kroimy w piórka i sparzamy wrzątkiem.Kukurydze odsączamy. Ogórki kroimy w kostkę. Po 2 godzinych mięso smażymy na oleju.Odsączamy i wrzucamy do wysokiej salaterki. Polewamy ketchupem. Następną warstwę tworzy sparzona cebulka, ogórki pokrojone w kostkę,następnie warstwa majonezu.Na to kukurydza i ketchup.Na to siekamy kapustę pekińską(dośc drobno) i paprykę.Gotowe
Komentarze