Pyszna i do tego wygląda rewelacyjnie na talerzu.Moc warzyw = moc witamin
20 min
Składniki:
1 czerwona papryka
2 jajka ugotowane na twardo
różyczki brokuła, zblanszowane we wrzątku 5 minut
kilka suszonych pomidorów
2-3 garście rukoli
2 łyżki żurawiny
biała część pora
ser feta
sos: olej rzepakowy plus szczypta soli, pieprz ziołowy-1/3 łyżeczki, tyle samo słodkiej papryki, bazylii i łyżeczka soku z cytryny
Sałatka brokułowo-porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę myjemy, obieramy i kroimy w krążki. Kilka zostawiamy do ozdoby, resztę tniemy na paseczki.
Ugotowane jajka kroimy na kilka krążków, resztę tniemy w drobną kostkę.
Pora tniemy drobno w paseczki
Fetę w kosteczkę, pomidory także
W misce mieszamy wszystkie składniki sałatki. Mieszamy z sosem.
Wykładamy na talerz i zdobimy krążkami jajka i papryki.
Smacznego!
Porady
Wybieraj świeże warzywa. Ale mrożone różyczki brokuła też się sprawdzą
Komentarze