Sałatka brokułowo-porowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna i do tego wygląda rewelacyjnie na talerzu.Moc warzyw = moc witamin

  • 20 min

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    2 jajka ugotowane na twardo
    różyczki brokuła, zblanszowane we wrzątku 5 minut
    kilka suszonych pomidorów
    2-3 garście rukoli
    2 łyżki żurawiny
    biała część pora
    ser feta
    sos: olej rzepakowy plus szczypta soli, pieprz ziołowy-1/3 łyżeczki, tyle samo słodkiej papryki, bazylii i łyżeczka soku z cytryny

Sałatka brokułowo-porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, obieramy i kroimy w krążki. Kilka zostawiamy do ozdoby, resztę tniemy na paseczki.
    Ugotowane jajka kroimy na kilka krążków, resztę tniemy w drobną kostkę.
    Pora tniemy drobno w paseczki
    Fetę w kosteczkę, pomidory także
    W misce mieszamy wszystkie składniki sałatki. Mieszamy z sosem.
    Wykładamy na talerz i zdobimy krążkami jajka i papryki.
    Smacznego!

Porady

Wybieraj świeże warzywa. Ale mrożone różyczki brokuła też się sprawdzą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy