Ryżowa sałatka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowie na talerzu

  • 45 min

Składniki:

  • ryż brązowy: 70g
    pierś z kurczaka: 250g
    ser camembert: 250g
    fasolka szparagowa: 300g
    cebula dymka: 5 szt
    sok z cytryny(według uznania, żeby nie była zbyt kwaśna)
    przyprawy: sól, curry

Ryżowa sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ryz ugotować według instrukcji. Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć. Doprawić solą i curry.
    Opłukaną fasolkę ugotować na miękko w osolonej wodzie. ( jeżeli są długie strączki po ugotowaniu przekroić)
    Dymkę posiekać. Ser pokroić w kosteczkę.
  • 2. Wszystkie składniki połączyć , polać sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy