RULONIKI Z NIESPODZIANKĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Każdy będzie zaskoczony farszem w środku ruloników.

  • 15 min

Składniki:

  • 15 dag szynki konserwowej w plastrach
    słoik szparagów
    słoik ogórków konserwowych
    1 czerwona papryka
    pęczek szczypiorku

    SOS:
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki ketchupu
    sól
    pieprz

Ruloniki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi i ogórki wyciągnąć ze słoika i odcedzić. Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w średniej wielkości paski. Ogórki również pokroić w podobną długość jak paprykę paski. Szparagi zostawić w całości. Majonez, jogurt naturalny i ketchup ze sobą wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdy plaster szynki posmarować przygotowanym sosem, położyć na nim szparag, pasek papryki i ogórka. Wszystko dokładnie i ciasno zawinąć, związać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy