Rolada śmietankowo-brzoskwiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować biszkopt. Białka ubić z solą na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce cukru. Do ubitych białek dodać żółtka i chwile miksować. Następnie dodać przesianą mąke i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach C przez około 12-15 minut. Po upieczeniu ciasto przenieść na cienki ręcznik i zwinąć, zostawić do ostygnięcia.
2.Przygotować krem. Śmietanę ubić, dodać cukier i pokrojone brzoskwinie.
Biszkopt posmarować dżemem, wyłożyć krem i zwinąć roladę.
3.Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić wraz z masłem, lekko przestudzić. Polać nią roladę i posypać posiekanymi migdałami.
Komentarze