W domu mam małego niejadka. Dlatego staram się urozmaicić podawane posiłki. Z ziemniaków robię puree w kształcie serduszek.Takie ziemniaczki pasują też na romantyczny obiadek lub kolację:)
Składniki:
2 ziemniaki
pół małej cebulki
sól
tłuszcz do smażenia
2-3 łyżki mleka
natka pietruszki
Puree dla niejadka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieram, myję gotuję w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na odrobinie tłuszczu. Dodaję ją wraz z mlekiem do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków. Duszę wszystko na purre i układam na talerzu w foremki do wycinania ciastek/pierników. Wyjmuję foremkę, a na talerzu pozostają ziemniaczki w ładnym kształcie. Sypię natką pietruszki.
Komentarze