puree dla niejadka

0 (0 ocen)

W domu mam małego niejadka. Dlatego staram się urozmaicić podawane posiłki. Z ziemniaków robię puree w kształcie serduszek.Takie ziemniaczki pasują też na romantyczny obiadek lub kolację:)

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    pół małej cebulki
    sól
    tłuszcz do smażenia
    2-3 łyżki mleka
    natka pietruszki

Puree dla niejadka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram, myję gotuję w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na odrobinie tłuszczu. Dodaję ją wraz z mlekiem do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków. Duszę wszystko na purre i układam na talerzu w foremki do wycinania ciastek/pierników. Wyjmuję foremkę, a na talerzu pozostają ziemniaczki w ładnym kształcie. Sypię natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy