Paróweczki w panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki sposób na obiad z parówkami. Idealny dla studentów i dla zabieganych.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 parówek hot-dogowych,
    bułka tarta,
    2 jajka,
    3 łyżki mąki,
    2 łyżki letniej wody,
    szczypta soli
    olej do smażenia.

Paróweczki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zdejmij folie z parówek, przekrój na pół. Przygotuj panierkę: roztrzep jajka z wodą, solą i mąką. Konsystencja powinna być gęstsza niż na ciasto naleśnikowe. Parówki obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy