PALUSZKI SEROWE

0 (0 ocen)

Paluszki serowe zaserwowałam dla gości jako przystawka idealnie się sprawdziła zaraz po przygotowaniu bo ser wypływał ze środka na zimno też smakują fantastycznie

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    500 g mąki
    2 łyżki masła
    2 jajka
    1 łyżka soli
    ½ łyżeczki cukru
    300 g sera żółtego gouda
    Olej do smażenia

Paluszki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Mąkę przesiać do miski dodać 2 łyżki masła 2 jajka łyżkę soli i cukier . Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy formujemy kule i wkładamy do woreczka na 30 minut do lodówki . W tym czasie kroimy ser żółty na prostokątne paseczki . Po 30 minutach wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy je na około 3mm a następnie kroimy na paski szersze od sera dokładnie zawijamy ser w ciasto . Smażymy na głębokim tłuszczu do czasu zarumienienia , podajemy z sosem czosnkowym lub pikantnym sosem sambala . Gotowe smacznego

Porady

Paluszki smakują wspaniale na ciepło jak i na zimno serdecznie polecam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy