Muffiny z budyniem i masrhmallows na szczycie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Przepis banalnie prosty, a dekorowanie dziecinnie radosne

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - budyń waniliowy lub czekoladowy: 1 sztuka
    - mąka: 300 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - masło: 150 gramów
    - cukier: 160 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - mleko: 170 mililitrów
    - aromat waniliowy: 1 łyżeczka
    SEROWY KREM:
    - ser: 250 gramów
    - puder cukier: 50 gramów
    - masło: 40 gramów
    - aromat/ekstrat waniliowy: 1 łyżeczka
    - marschmallows: 6 sztuk
    - czekolada do dekoracji: 1 sztuka

Muffiny z budyniem i masrhmallows na szczycie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy masło z cukrem-studzimy. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, proszek, sodę. Osobno miksujemy jajka z mlekiem Do suchych składników dodajemy mleko z jajkami, masło z cukrem i mieszamy. Budyń robimy według przepisu (ilość mleka zmniejszamy do 300ml).
    Ciasto wlewamy na dno foremek, nakładamy ostudzony (ale nie zesztywniały) budyń i zalewamy na to pozostałym ciastem. Pieczemy ok. 20min w 190 stopniach.
    Ozdabiamy marshmallowsami, dekoracjami i posypkami-według własnej wyobraźni i inspiracji :)
    Krem:
    Składniki ucieramy. Jeśli chcemy różowy krem dodajemy kilka kropelek soku malinowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy