Francuskie małe co nieco

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny deser w sam raz do kawki

  • 30 min

Składniki:

  • •1 opakowanie ciasta francuskiego
    •1 budyń wiśniowy + 0.5l. mleka
    •białko do posmarowania ciasta
    •Dowolne owoce
    •polewa czekoladowa

Francuskie małe co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Budyń przygotować wg. przepisu. Płat ciasta francuskiego podzielić na 24 kawałki. Połowę z nich ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Z pozostałych 12 kawałków wyciąć kieliszkiem kółka i nałożyć na ciasto na blaszce, lekko docisnąć. Posmarować białkiem.
    Piec w temp. 170-180" około 10min.
    2.Wyjąć z piekarnika, jeśli środki mocno wyrosły delikatnie można docisnąć łyżeczką aby powstał dołek.
    3.Do upieczonych ciastek nakładać najlepiej łyżeczką porcjami budyń, następnie ułożyć dowolne owoce.
    Można dodatkowo polać polewą czekoladową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy