Chrupiące tosty cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

tosty w nowej słodkiej odsłonie

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tosty pszenne
    masło do smażenia
    do panierki:
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    3 jajka
    1/3 szkl mleka
    2 łyżeczki mąki
    2 łyżeczki cukru
    1/4 łyżeczki cynamonu
    2-3 krople ekstraktu waniliowego
    szczypta soli

Chrupiące tosty cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. panierka:
    Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę , cukier, cynamon oraz sól i ekstrakt waniliowy.
    Płatki kukurydziane lekko rozkruszamy.

    Tosty maczamy w mieszance jajecznej, a następnie posypujemy rozkruszonymi płatkami.

    Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nich tosty w panierce.
    Tosty można podać polane dodatkowo miodem lub syropem złocistym.

Komentarze

Podobne przepisy