Aromatyzowane kostki lodu

0 (0 ocen)

Ulubione zioła zatopione w winie czerwonym lub białym i zamrożone używam do duszonych mięs, natomiast miętę i melisę zamrożoną w wodzie mineralnej, do napoi chłodzących.

Składniki:

  • Wino czerwone wytrawne
    wino białe wytrawne
    Ulubione zioła, u mnie:
    tymianek
    lubczyk

    Woda mineralna niegazowana
    Zioła:
    mięta
    melisa

Aromatyzowane kostki lodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wino i zioła 1. Tymianek i lubczyk umyj, rozdrobnij i włóż osobno do przegródek w których robisz kostki lodu. Do lubczyku wlej wino czerwone a do tymianku białe. Wstaw do zamrażarki.
  • Lód z miętą i melisą 2. Miętę i melisę dokładnie umyj i same listki włóż osobno do przegródek na lód. Zalej wodą mineralną i wstaw do zamrażarki.

Komentarze

Podobne przepisy