Andrut z Przepisu Babci Stefci

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na masę 1:
    Margaryna ½ kostki
    Mleko ½ szklanki
    Cukier 1 szklanka
    Kokos 1 szklanka (10 dag)
    Mleko w proszku 1 szklanka
    Składniki na masę 2:
    Margaryna ½ kostki
    Kakao 3-4 łyżki
    Mleko ½ szklanki
    Cukier 1 szklanka
    Mleko w proszku 1 szklanka
    Posypka do ciast

Andrut z przepisu babci stefci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie masy 1:
    Margarynę zagotować z mlekiem i cukrem, zdjąć z ognia, wsypać kokos i bardzo dokładnie wymieszać. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i starannie wymieszać tak aby nie było grudek.
    Wykonanie masy 2:
    Rozpuszczoną margarynę połączyć z kakao i zagotować, dodać pozostałe składniki, zgotować i odstawić. Wsypać mleko w proszku i też bardzo dokładnie wymieszać. Wafle przekładać masami na przemian (trochę masy zostawić na posmarowanie góry ostatniego wafla). Po złożeniu wafla posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy