Zapiekanka makaronowa pasticcio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w cienkie paski, paprykę drobno posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać cebulę i paprykę, smażyć 3 minuty, dodać rozgnieciony czosnek i smażyć jeszcze minutę.
2.Dodać mięso mielone i smażyć, a następnie dodać pomidory, sól, pieprz i wino. Dusić razem 20 minut.
3.Makaron ugotować al dente, odsączyć i wymieszać ze śmietaną. Jogurt wymieszać z jajkami i startym serem oraz gałką.
4.Połowę makaronu wyłożyć do formy żaroodpornej, na to dać połowę sosu, znów makaron i resztę sosu. Na wierzch wlać masę z jajkami. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach.Podawać z sałatą. Smacznego!
Komentarze