Szpinak z gruszka i żurawiną

0 (0 ocen)

Sałatka nie tylko do obiadu ...

Składniki:

  • -szpinak świeży 20 dkg
    -żurawina suszona 4 łyżki
    -gruszka 1 sztuka
    -ser pleśniowy-pokrojony 4-5 dkg
    -cebula-mała 1 sztuka

    SOS
    -cytryna sok 2 łyżki
    -miód gryczany-płynny 1 łyżka
    -oliwa z oliwek 1 łyżka

Szpinak z gruszka i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku kuchennym.
    Z każdego większego liścia usunąć grube części, porwać liście na kawałki.
    Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić drobną kostkę.
    Cebulę, ser pokroić w małą kosteczkę.
    Składniki na sos dokładnie wymieszać.
    Wszystko przełożyć do miseczki, zalać sosem, wymieszać, odstawić do lodówki do przegryzienia.
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy